Is kiezen voor teakhout een goede keuze?

U heeft een aantal leuke teakhouten meubelen op het oog, maar wat zijn de voordelen van deze houtsoort en van deze soort opkomende, trendy meubel soort? Wij helpen u graag met het verklaren. Waarom zou het kiezen voor teakhout een goede keuze voor u kunnen zijn?

Wat is teak hout?

Teak is een fijnkorrelig hardhout met een hoog gehalte aan natuurlijke olie en silica. Het is een van de hardste, sterkste en meest duurzame van alle houtsoorten. Zeer goed bestand tegen het rottingsproces en bijna ongevoelig voor de gevolgen van hete zon, regen, vorst of sneeuw. Teakhout heeft weinig of geen onderhoud nodig, ongeacht de omgeving. Deze eigenschappen gecombineerd, maken het het ideale hout voor alle buitentoepassingen. Teak wordt gewoonlijk gebruikt in allerlei houttoepassingen voor binnen en buiten. Teak staat vooral bekend om zijn buitentoepassingen vanwege de lange levensduur. Binnentoepassingen zijn zeer gevarieerd en zijn meestal gericht op het laten zien van de schoonheid van teak, vaak gecombineerd met een industriële uitstraling. Bij buitentoepassingen met de juiste zorg kan teak vele jaren meegaan en bij binnentoepassingen vele jaren.

Prijzen

De prijsstelling van teak hangt sterk af van de dikte, breedte en lengte van het type teak dat u zoekt; dus hoe dikker, breder en langer het stuk is, hoe hoger de prijs. Je moet er ook voor zorgen dat je weet of het plantage of natuurlijk geteeld teak is, omdat dit de kwaliteit en de toegewezen prijs kan beïnvloeden. Net zoals de beschikbaarheid.

De herkomst

Teak komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en wordt veel verbouwd op plantages in tropische regio’s van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. 

De voordelen:

  • Mooie kleurstelling en uitstraling
  • Extreem langdurig
  • Van nature waterbestendig en rotbestendig
  • Mogelijkheid om in veel situaties na gebruik terug in de oude staat te krijgen
  • Te gebruiken voor zowel het interieur als exterieur
  • Grote stabiliteit
  •  Makkelijk te bewerken of te verzorgen