Ben je in verwachting dan is een van de leukste dingen om te doen de babykamer in richten! Iets waar je ongeveer 9 maanden de tijd voor hebt. Ben je inmiddels al een trotse ouder en is de baby inmiddels uitgegroeid tot een peuter, dan wordt het tijd om de babykamer te veranderen in een kinderkamer. Ook dit is een leuke fase en afhankelijk van het te besteden budget heb je veel leuke opties.

Trends komend seizoen

Er is zoveel keus als het op het aankleden van een baby- of kinderkamer gaat. Maar een aantal trends springen er uit:

Pasteltinten:

met deze kleuren hou je het simpel maar toch modern. Je kunt ervoor kiezen om de meubels in pasteltint aan te schaffen of de muren in deze kleur te verven. Doordat het doorgaans zachte tinten zijn kun je er lang mee doen en hoef je de kamer niet te veranderen als de fase van je kind veranderd.

Shoptip: veilige, leuke, bovenal hippe meubels babykamer en/of kinderkamer bij CozyKidz!

Retrostijl

Wat zo leuk is aan deze stijl is dat de wieg waarin jij de eerste paar maanden van je leven hebt doorgebracht zeer geschikt is als je deze retrostijl wilt toepassen. Met de aanschaf van andere retromeubeltjes maak je er een leuk geheel van. Ben je beperkt in je budget dan is de beste en goedkoopste manier om tweedehands meubels aan te schaffen en deze op te knappen. Gebruik wat decoratie die in jouw tijd helemaal in was zoals een radio of lamp en met een leuk retrobehangetje in bijvoorbeeld groen, okergeel, oranje of figuren maak je het helemaal af.

Neutrale look

Een voordeel van de neutrale look is dat als je de muren neutraal houdt, je de meubels of accessoires regelmatig kunt vervangen. Deze kun je in wat warmere kleuren aanschaffen en een van de favoriete kleuren van komend seizoen is stonegreen. Een kleur die bij elke gender past en jaren mee lijkt te gaan.

Accessoires

Komende tijd is de uil nog steeds een hot item in de kinderkamer. We zien deze overal voorbij vliegen maar door de vriendelijke uitstraling van de uil is het een leuk detail voor de kinderkamer. Een tipi tent is leuk vanaf de peuterleeftijd.

Ook kun je denken aan een set hippe kinderstoelen van merken als KlipKlap en Nofred.

Dit is ook bijna elk jaar weer een terugkerend item. Ook plaatjes van sterren of wolken doen het goed, rustgevende plaatjes die niet meteen op het kind afkomen.

Ten slotte, zie de overige hippe babykamer accessoires van CozyKidz.

Wil je meer informatie dan kun je eens snuffelen op het internet o.a. Baby Trend Watcher, CozyKidz.nl en KinderkamerStylist.