Prachtig resultaat van mijn uitgestrekte betonvloer

Altijd al droomde ik ervan een uitgestrekte ruimte tot mijn beschikking te hebben en met de aanschaf van mijn boerderij kwam daar natuurlijk eindelijk schot in. De oppervlakte van de benedenverdieping is enorm uitgestrekt, wel zo’n driehonderd meter aan vierkante oppervlakte. Ik heb er lang over na zitten denken wat ik precies met deze ruimte zou doen, maar het mooist leek het me uiteindelijk toch wel zoveel mogelijk muren te verwijderen (de muren die verwijderd kónden worden dan) en het geheel zoveel mogelijk open te trekken.

Egale betonnen vloer levert een prachtige verdieping op

Met een egale vloer komt dat idee van eenheid, van uniformiteit en uitgestrektheid natuurlijk nog veel meer naar voren en dus besloot ik me eens te storten op het soort vloer dat ik wilde hebben. Natuurlijk leek een houten vloer me wel erg gezellig, omdat het zo’n warme indruk geeft. Het strookt toch echter wel een beetje met dat verlangen naar strakheid dat ik heb en bovendien wilde ik een vloerverwarming leggen, hetgeen je het beste onder een tegelvloer of een betonnen vloer kunt doen. Mijn keuze viel uiteindelijk op een betonvloer en ik kan je wel dat het na het storten, het egaliseren en het schuren echt prachtig is geworden. Vooral na de afwerking van de betonvloer schuren begon ik het resultaat pas echt te zien en sloeg ik bijna steil achterover van het effect – wat een prachtige vloer! Op enkele plekken heb ik een oud Perzisch tapijt gelegd, om het geheel toch her en der nog een beetje te onderbreken maar over de gehele benedenverdieping ligt nu het natuurlijke doch strakke beton en dat bepaalt toch voor een heel groot deel al de sfeer van het huis, ten goede uiteraard.

Tip: zoek jij zelf ook nog een firma die een betonvloer voor je kan leggen bewerken? Het bedrijf dat mij hielp was Zeb den Uyl en aangezien ik zelf zo enorm te spreken ben over de geleverde werkzaamheden en uiteindelijk prachtige resultaten kan ik dit bedrijf van harte aanbevelen.